Home/Nyheter/Fler företag väljer Mentor

Fler företag väljer Mentor

Under våren och sommaren har allt fler företag valt att använda Mentor. Idag har vi kunder i branscher så som sälj, vård och omsorg, ekonomi/finans och skola. Detta visar det vi hoppades på från början när vi skapade systemet – nämligen att Mentor inte handlar om vilken bransch du befinner dig i, att Mentor handlar om människan i branschen.

Mentor har inte bara fått nya kunder vi har även fått nya partners som tror på och vill sälja Mentor. Detta är otroligt roligt!

Hur kan en organisation som använder Mentor se ut? En av våra nya partners Anders Kinding beskrev i sitt nyhetsbrev hur det kan se ut när man använder Mentor i en organisation där de anställda ofta befinner sig på skilda håll. Han berättar om Carinas team:

”Så här kan det fungera i Carinas team. Hon är chef över sju medarbetare, varav tre är på andra orter. Varje fredag eftermiddag får medarbetarna en påminnelse i sin app om att reflektera över den gångna veckan. Under 5 minuter skriver de ner en ögonblicksrapport. Oavsett var de befinner sig geografiskt. Carina ser dessa rapporter direkt och kan reagera om det behövs. Eller vänta tills alla svarat och gå igenom den samlade bilden. Carina gör detta som sista aktivitet på fredag eftermiddag innan hon tar helg.

Medarbetarna blir påminda om sina mål och får en chans att formulera hur de ligger till, hur de mår och vad som eventuellt behöver chefens uppmärksamhet. Det blir ett ”minisamtal” varje fredag. Medarbetarna känner sig sedda och vet att deras återkoppling till chefen når fram.

Chefen hinner med att ”lyssna” till alla medarbetare och kan reagera på bästa sätt. Chefens tid används på de mest prioriterade områdena. Problem kan hanteras innan de växer sig stora.”

Hur ser er organisation ut? Vad brottas ni med för problem?

Under hösten kommer vi att ta upp fler exempel på hur det kan se ut i organisationer som använder Mentor. Håll utkik!

2017-11-13T14:04:52+00:00 20 augusti, 2017|Nyheter|